Menu Sluiten

Agave / Martin

Koopmanstraat 77, Aalten (verdwenen)

Agave, Koopmanstraat, Aalten

Beschrijving

Bovenstaande foto toont het bedrijf AGAVE (Aaltense Garenveredeling), voorheen Martin, aan de Koopmanstraat, eind jaren negentig. Voorheen was het adres Polstraat 64.

Het bedrijf is al vele jaren geleden verhuisd naar industrieterrein ’t Broek en heet tegenwoordig GVA Textielveredeling. Het na de verhuizing vrijgekomen terrein is bebouwd met woningen, waaronder aan een nieuw aangelegde straat, de Brederostraat.

Krantenberichten

Adresgeschiedenis

Adresboek 1967

Polstraat 64

Fabriek N.V. H. Martin

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.I-12631/12650
FunctieTextielbedrijf
Oprichting1951/1960
Sloopca. 2000

Bronnen

1 reactie

  1. gerrit schreurs

    Op de voorgrond zien we de Koopmanstraat die naar het oosten uitkwam tegenover Koopmanstraat 81,dat was voordien waarschijnlijk Polstraat 51.En was waarschijnlijk een buurtwinkel(Fukkink ??).Gaan we naar links dan zien we de opgeheven spoorwegovergang naar de huidige Polstraat.Er volgden na nr.51 aan de Polstraat twee nrs.53 en vanaf wat nu de Keizersweg is ging het trace van de weg verder als Slaadijk.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen