Menu Sluiten

OLS Herenstraat

Herenstraat 4, Aalten (verdwenen)

Openbare Lagere School, Herenstraat, Aalten
Ontslag D. Stegeman, OLS Aalten - Arnhemsche Courant, 24-10-1899
Arnhemsche Courant, 24 oktober 1899

De Openbare Lagere School aan de Herenstraat in Aalten werd gesticht in 1884. De nieuwe school verving daarmee de aloude dorpsschool aan de Landstraat. Hoofden der school waren door de tijd heen de heren Stegeman, Veenstra, Bennink, de Lange, van Rugge, Brunt, Siebrands, van Zeijl en Leferink.

Tijdens de bezettingsjaren was er in de school korte tijd een ‘Fallschirm-Armee Waffenschule’ gevestigd.

In de avonduren was er ook, drie avonden per week, de Handelsavondschool.

In oktober 1974 werd de school voor enkele weken gesloten omdat er een vlooienplaag was. De oorzaak was een nestje katten dat onder de school verbleef.

Sluiting

In 1976 werd een nieuwe openbare basisschool in Aalten in gebruik genomen aan de Wehmerstraat. Deze kreeg later de naam ‘Openbare Basisschool De Slinger‘.

Bij het afscheid van de oude school zong de schooljeugd in een lawaaioptocht op de melodie van ‘Yellow Submarine’ de volgende regels: “waar we heen gaan naar de nieuwe school, aan de Wehmerstraat, waar die prachtig staat. Negentig jaar is onze school aan de Herenstraat in een vervallen staat enz.

In 1977 werd de oude school aan de Herenstraat afgebroken en ontstond op deze plek een ruime parkeerplaats, tegenwoordig ‘t Hoge Blik genaamd.

Jubileum Siebrands - Tubantia, 22-01-1958
Tubantia, 22 januari 1958
Handelsavondschool, Aalten - Nieuwe Winterswijksche Courant, 06-08-1969
Nieuwe Winterswijksche Courant,
6 augustus 1969
Vlooienplaag OLS Herenstraat, Aalten - De Telegraaf, 14-10-1974
De Telegraaf,
14 oktober 1974

Bronnen (o.a.)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen