Aalten

Beschrijving

Deze fraaie vrijstaande villa is gesitueerd aan de westelijke zijde van de Herenstraat. Het pand is gebouwd in 1915, getuige de boven in de voorgevel geplaatste gevelsteen, in de voor deze periode kenmerkende traditionele trant. De markante en statige hoofdvorm en gave gevels geven de villa een karakteristieke uitstraling. De op punten gewijzigde invullingen van de ramen doen hier geen afbreuk aan. Het pand neemt een beeldbepalende plaats in binnen de Herenstraat. Samen met de buurpanden Herenstraat 2 en 4 is er bovendien sprake van ensemblewaarde.

Menig Oud-Aaltenaar weet nog dat hier meester Siebrands woonde, directeur van de naastgelegen Openbare Lagere School.

Bewoners

Bevolkingsregister 1910-1920

Aalten C534/1 > D603

Jan van Rugge (Nieuwerkerk a/d IJssel, 28-06-1874), hoofd e. school
Hendrika de Groot (Giessen-Nieuwkerk, 18-08-1876)

Adresboek 1934

Aalten D603 > Herenstraat 2

J. Tilbusscher

Adresboek 1967

Herenstraat 2

J.W. Siebrands

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.I-12006
FunctieWoonhuis
Bouwjaar1915
Monumentnee

Reacties

Eén reactie op “Herenstraat 2”

  1. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    Maar de naam Tilbusscher,ik vermoed dat die bij de Gemeente Aalten werkte.Misschien was hij een/het hoofd van de Openbare Lagere School wel voorkomend op de loonlijst van de gemeente.Een andere functie is ook niet ondenkbaar,misschien in de richting van Gemeentewerken?Een op onderhoud van wegen,riolereringen,enz.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *