Aalten

Beschrijving

Sally Fuldauer, veehandelaar, wonende aan de Grevinkweg 5 in Aalten, was geboren in Doetinchem op 5 mei 1881 als zoon van Meijer Fuldauer en Edel Pohl. Zijn broer Roberth woonde ook in Aalten aan de Derde Broekdijk. Sally trouwde met Regina de Jong, die op 12 mei 1883 geboren was in Leeuwarden; haar ouders waren Salomon Mozes de Jong en Leentje Leijdendorff. Het echtpaar had voor zover bekend geen kinderen.

Op last van de bezetter werd hun huis aan de Grevinkweg op 8 september 1942 ontruimd. Kort tevoren, op 26 augustus, waren Sally en Regina al verhuisd naar de Hogestraat 94, het adres waar ook de familie Goedhart woonde. Ze hebben daar niet lang verbleven, want begin oktober werden zij uit de gemeentelijke administratie verwijderd, omdat zij naar Westerbork waren getransporteerd. Op 12 oktober 1942 zijn zij beiden in Auschwitz vermoord, respectievelijk 61 en 59 jaar oud.

Ter nagedachtenis aan Sally en Regina zijn er op 13 april 2016 twee Stolpersteine gelegd voor dit adres.

Bewoners

Adresboek 1934

Dale 3/1 > Grevinkweg 5

S. Fuldauer

Dale 3/2 > Grevinkweg 7

G.J. Stronks

Adresboek 1967

Grevinkweg 5

D.W. Migchelbrink

Grevinkweg 7

J. Elburg

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.L-916/917
FunctieDubbel woonhuis
Bouwjaar1929/1930
Monumentnee

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *