Menu Sluiten

Dalweg 4-6

Aalten

Dalweg 4-6, Aalten
Foto: Google Streetview

Deze pagina is nog in bewerking.

Dit vrijstaande voormalige boerderijtje ligt aan de noordelijke zijde van de Dalweg, beeldbepalend op de hoek met de Steile Dalweg. Het gebouw dateert van rond 1910. Hoewel de invullingen van de ramen zijn vernieuwd heeft dit pand zijn karakteristieke landelijke uitstraling goed behouden. Deze authentieke uitstraling wordt versterkt door de fraaie grote oude beuk in de voortuin van het pand. De op het perceel gesitueerde garage is van recente datum. Het voormalige boerderijtje herinnert aan de tijd dat dit voormalig agrarische gebied nog nauwelijks bebouwd was.

[Bron: Cultuurhistorische en stedenbouwkundige waardering bebouwing Aalten II maart 2011 II]

Vóór 1955 behoorde dit adres bij ‘t Dal.

Bewoners

Rond 1936 woonde aan de linkerkant (nummer 6) een familie Beernink en rond 1958 een familie Fries (bron: reacties Facebook-pagina ‘Oud Aalten’).

Adresboek 1967

Dalweg 4

W. Heersink

1 reactie

  1. gerrit schreurs

    Volgens het Kadaster is er geen Dalweg 6 meer.Zou het plaats gemaakt hebben om de Steile Dalweg een iets ander trace te kunnen geven?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen