Naam onbekend

Wolboom, Dale (verdwenen)

Beschrijving

Gezien de omringende huisnummers moet deze woning ergens in de buurt van Romienendiek 18 hebben gestaan.

Bewoners

Bevolkingsregister 1910-1920

Dale 43/2 > 48

Gradus Hendrikus Lambertus Firing (Aalten, 13-05-1879), koopman
Catharina Petronella Muijerink (Duiven, 19-07-1887)

Adresboek 1934

Dale 48 > 42

G.H.L. Firing

Adresboek 1967

Adres wordt niet (meer) vermeld.

Exacte locatie (nog) onbekend.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

Kadastraal nr.onbekend
FunctieWoonhuis
Bouwjaaronbekend
Sloop1939

Bronnen


Reacties

2 reacties op “Naam onbekend”

  1. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    Mogelijke plek waar dit adres geweest zou kunnen zijn is het zuidelijkste en kortste deel van de Prinsendijk tussen de Lage Wolboomsdijk en de Romienendiek.Op Topotijdreis is er op dat punt vanaf 1926/27 bebouwing te zien op ongeveer de westelijke hoek van deze wegen.Ik denk dat de families Koskamp/Eppink aan de fam.Firing achterburen hebben gehad.Om deze familie te bezoeken kwam men eerst langs ” ’t Koninkshuus” van de fam.te Kloeze,tegenwoordig Romienendiek 16-a maar kreeg in 1967 het adres Prinsendijk 1.

  2. gerrit schreurs avatar
    gerrit schreurs

    Er is hier iets mis!In het gemeenteraadsverslag spreekt men van de gemeente Wisch!!Verslaggevers waren toen ook al in staat om vergissingen te maken.Het gaat om de grens met de gemeente Lichtenvoorde.Topotijdreis gaf mij geen uitkomst maar deze behuizing zou achter het huidige Romienendiek hebben kunnen staan en ongeveer tegenover de Beunkdijk aan een laatste zijweg rechts van de Romienendiek wat tegenwoordig de Lage Wolboomsdijk is.Maar ik moet zeggen dat er weinig op die plek aan bebouwing te ontdekken is.Misschien zijn anderen slimmer als dat ik ben.Ik denk dat we in de juiste omgeving zoeken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *