Menu Sluiten

Arnoldus Florentinus Roelvink

Burgemeester (1818-1861)

Mr. Arnoldus Florentinus Roelvink (Borculo, 23 december 1789 – Bredevoort, 6 januari 1861) werd geboren in Borculo als zoon van Bernard Andreas Roelvink en Harmina Abbink. Op 12 november 1817 trouwde hij op 27-jarige leeftijd in Bredevoort met Elzabe Maria Theodora ten Cate (Neede, 21 juli 1798 – Bredevoort, 2 januari 1881), dochter van Tieleman ten Cate en Anna Jacoba Roelvink. Samen kregen zij zeven kinderen.

Roelvink was notaris en na de Franse tijd werd hij in 1813 benoemd tot de eerste burgemeester van gemeente Bredevoort. Nadat deze gemeente in 1818 werd samengevoegd met Aalten werd Roelvink burgemeester van de fusiegemeente Aalten. Dat bleef hij tot zijn dood. Hij werd als burgemeester opgevolgd door zijn zoon Leonard Roelvink. De Roelvinkstraat in Bredevoort is naar hem vernoemd.

Bronnen: o.a.: Wikipedia

Leestip

‘Van Maire Stumph tot Burgemeester Stapelkamp’, door Leo van der Linde

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen