Bodendijk, Lage Blik & De Hoven, Aalten

Albert Heijn, De Hoven 25, Aalten (2023)

Beschrijving

De eerste vestiging van supermarkt Albert Heijn in Aalten was aan de Bodendijk. Later verhuisde de ‘Appie’ naar het Lage Blik. In het pand aan de Bodendijk vestigde zich vervolgens schoenen- en sportkledingzaak Scapino. Op woensdag 2 juli 2008 opende Albert Heijn een nieuwe winkel aan De Hoven, waar eerder de Edah (sinds 1993) en Golff (2007-2008) onderdak hadden. In het pand aan het Lage Blik zou zich later de Action vestigen.

De Albert Heijn op De Hoven was boven de bibliotheek gevestigd. De hoogteverschillen in het Aaltense centrum maakten het mogelijk dat zowel de supermarkt als de daaronder gelegen bibliotheek beide hun ingang op de begane grond hadden, de laatste aan de lager gelegen Hogestraat.

In 2023 onderging de Albert Heijn aan De Hoven een ingrijpende uitbreiding en metamorfose (foto geheel boven). Hierbij werd de supermarkt vergroot van 1300 naar 2800 vierkante meter, in combinatie met een parkeergarage en een drietal appartementen. De voormalige bibliotheek onder de AH verhuisde naar het Lage Blik, waardoor deze ruimte ingericht en uitgebreid kon worden als parkeergarage.

In het nieuwe pand is tevens een slijterij van Gall & Gall en patisserie met koffiecorner van Kasper Paul gevestigd.

Fouten voorbehouden. Heeft u correcties en/of aanvullende informatie? Reageer dan onderaan deze pagina.

Kenmerken

FunctieSupermarkt

Zie hieronder de Albert Heijn in Aalten, door de jaren heen:


Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *