Menu Sluiten

Lindenhof

Wilhelminastraat 23, Aalten

Lindenhof is de naam die bovenaan de gevel prijkt van dit in 2012 gerealiseerde herenhuis. Het huis werd gebouwd in opdracht van levende rocklegende Angus Young, gitarist van AC/DC, en zijn vrouw Ellen van Lochem, Aaltense van oorsprong. Het enorme huis telt drie etages bovengronds en ondergronds een opnameruimte voor de muzikant. Het gebouw is opgetrokken in de stijl van de negentiende eeuwse neo-renaissance, geïnspireerd door de Beukenhof, een andere markante villa in Aalten.

In de gevel zijn enkele architectonische grapjes verwerkt, als subtiele verwijzingen naar de heer des huizes. Zo bevindt zich bovenin de gevel, aan beide zijden van de huisnaam, een gebeeldhouwd hoofd met duivelshoorns. Menig fan denkt hierbij direct aan de cover van het album Highway To Hell uit 1979. In het glas-in-loodraam boven de voordeur is een bliksemschicht verwerkt, rechtstreeks afkomstig uit het logo van de band.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen