Menu Sluiten

Treinstation Bredevoort

Stationsweg, Haart

Bredevoort treinstation

Station Bredevoort (afkorting: Bdt) was een spoorwegstation van 1899 tot 1934, van het type GOLS klein, aan de spoorlijn Winterswijk-Zevenaar. Het station lag in de praktijk in de buurtschap Haart, op zo’n anderhalve kilometer van het stadje Bredevoort.

Een van de drijvende krachten achter de stichting van het station was pastoor Bernardus Stephanus Mulder, die zich maatschappelijk veel heeft ingezet voor Bredevoort. Er werd begonnen met de aanleg van een verharde Stationsweg van Bredevoort naar de spoorweg. De bouw van het stationsgebouw startte in 1898 in opdracht van de Geldersch-Overijsselsche Lokaalspoorweg-Maatschappij.

Het station werd geopend op 1 mei 1899 en in 1919 verbouwd: het rechterdeel kreeg een verdieping. In 1950 is het station gesloopt.

Treinstation Bredevoort
Voorkant station Bredevoort
Treinstation Bredevoort - Graafschapbode, 06-05-1899
Graafschapbode, 6 mei 1899

BREXIT:

Treinstation Bredevoort - De Volkskrant, 10-05-1939
De Volkskrant, 10 mei 1939

Bronnen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen