Menu Sluiten

Begraafplaats Berkenhove

Romienendiek 2a, Aalten

Begraafplaats Berkenhove, Aalten
R.K. begraafplaats Berkenhove ingewijd - Tubantia, 03-10-1960
Tubantia, 3 oktober 1960

In oorsprong uit het vroege interbellum daterende begraafplaats, die vervolgens in een aantal fasen is uitgebreid. Het oorspronkelijke (beschermwaardige) gedeelte van het terrein ligt ingesloten tussen de Romienendiek, de Barloseweg en de Koningsweg. Het beschermde gedeelte wordt gekenmerkt door een orthogonale aanleg, met aan weerskanten van een middenpad gelegen grafreeksen en een rijke beplanting met bomen en heesters.

26 Febr. 1920 werd boerderij de ‘Oosterman‘ aangekocht met de bedoeling hier de nieuwe algemene begraafplaats aan te leggen. Dit plan is niet doorgegaan. In 1922 werd een ander terrein hiervoor bestemd, het tegenwoordige ‘Berkenhove‘.

In 1960 werd Berkenhove uitgebreid met een katholiek gedeelte, daar de RK begraafplaats aan de Piet Heinstraat vol was. De nieuwe RK begraafplaats werd ingewijd door pastoor Kerkhofs. De pastoor vond er in 1964 zelf zijn laatste rustplaats.

Bekijk de graven op Findagrave.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Let op: je reactie wordt openbaar getoond. Vragen, aanvullingen en/of correcties proberen wij zo spoedig mogelijk te verwerken. Daarna worden ze verwijderd, om ‘vervuiling’ te voorkomen. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen